Technológia

Szerkezetek alapformái

A szerkezetek alapformáinak kombinációjával egyedi megoldások érhetők el. Ez a rugalmas, modern technológia a kivitelezés nagy változatosságát, valamint a télikert tökéletes külsőjét eredményezi. Lehetővé teszi a ház ablakaival, nyílászárók színéivel és stílusával való összehangolást. Bármelyik formát is válassza, biztos lehet a szigetelés, hő és a szellőzés tulajdonságaiban, amelyek az elkövetkezendő évek során növelni fogják kényelmét.

tvary-konstrukcii1

 

Télikertek tetői

25mm-es polikarbonátból (pdf katalógus), vagy üvegből (csak biztonsági üvegezés) készülnek.

 

Tetőrendszer

A világhírű angol Ultraframe vállalat tetők gyártásával foglalkozik több, mint 25 éve. Működésük során legyártottak több mint egy millió tetőt, napi gyártási kapacitásuk 200 és 300 darab között mozog. A gyártás után minden egyes tetőt külön összeraknak, szerkezetileg ellenőrzik, hogy biztosított legyen azok minősége. Az alacsony költségvetésű télikertet tetők gyártói között az Ultraframe vezető pozíciót tölt be.

stresny-system

 

Szerkezet

A tető magas minőségű alumínium profilokból készül, ezáltal biztosított a télikert statikája. Az Ultraframe vállalat hosszantartó fejlesztésének köszönhetően ez a rendszer szerkezetileg fejlett és teljesen megbízható.

konstrukcia2konstrukcia1

 

Szellőzés

Az Ultraframe rendszeren standard szerűen szellőzőnyílások találhatók:

 • kézzel nyitható rácsozott szellőzőnyílás a körprofilban,
 • a tetőgerincen vagy a kezdőprofilon egyirányú szellőzőnyílás.

Így minden egyes tetőnél biztosított a folyamatos légcsere, amely köszönhetően a kinti és belső helyiség közötti nyomáskülönbségnek automatikus.

 

Üvegezés

Megbízható, kitűnő hőértékkel rendelkező 5-kamrás polikarbonát:

 • 25mm-es vastagságú polikarbonát értéke K=1,6 W/m2K, hőátbocsátási tényezője (Solar control) egészen 92 százalék (Heatguard polikarbonát),
 • 35mm-es vastagságú polikarbonát értéke K=1,3W/m2K.

Üveg:

 • edzett hőszigetelő kétrétegű üveg, Rw=30dB, TGI hőkeret.
 • hőszigetelő kétrétegű üveg – PREMIUM hőszigetelő üvegek kombinációja (aluminium távtartó) a hozzávaló, gázzal töltött (argón) léccel: CLIMAGUARD PREMIUM + argón 4 – 16 – 4 Ug = 1,1 W/m2K.
 • Napfényvédelem elleni biztonsági fólia 79 százalékos hőátbocsátással, USA-beli Llumar márka, típusa SSI SR PS 4,
 • Külső oldal fényvisszaverő képessége, ellenáll a karcolásnak, Uv védelemmel ellátott, belülről is beilleszthető (utólagosan),
 • Bioclean – öntisztuló üveg.

zasklenie

 

Csatorna

A tetőrendszer része a csatorna is, amely kiegészíti a tető funkcionalitását. Kiegészítő lehet a 3 részes alumínium Cornice borító.

zlab zlab2

 

Szín

Az alapszín a fehér, további választható színek a Renolit skála fa utánzataiból választhatók (aranytölgy és mahagóni standard szerűen). Pótdíj ellenében az adott profil porfesthetö.

profily

 

Tető árnyékolása

LLumar napvédelmet biztosító fólia, hőátbocsátási tényező egészen 79 százalék.

 • külső napellenző,
 • üvegek között elhelyezett anyagból készült redőnyök,
 • Classic Plus rendszer, Ultraframe eredeti beltéri redőnyök.

 

Oldalfalak

Nyithatóság típusai:

 • nyitható,
 • billenthető,
 • billenthető-toló ablakok és ajtók,
 • fix üvegezés.

 

Profil

Thyssen Inoutiq 76mm-es 5 kamrás A osztályú német profilrendszer, a profil fal vastagsága legkevesebb 3,00mm cink felhasználása nélkül, a TPI tömítés szürke vagy fekete színű. A hőhíd megszakításának fenntartására kamrás kiegészítő és összekötő profilok szolgálnak. Színek és fa utánzatok széles választéka (Renolit) áll rendelkezésre. A profilok legalább 1,9 és 2,5mm vastagok, kétszeresen galvanizált vassal vannak megerősítve, a megnövelt statika érdekében zárt forma használatos.

 

Vasalat

Az ügyfél igényei szerint a köv. beszállítók termékeit használjuk: Maco, Roto, Aubi, Siegenia.

 

Oldalfalak üvegezése

Hőszigetelő kétrétegű üveg megnövelt hőtechnikai tulajdonságokkal. A FLOAT és CLIMAGUARD PREMIUM üvegek kombinációja (vasalt réteg) a hozzáillő léccel, ami gázzal van feltöltve (argón) CLIMAGUARD PREMIUM + argón 4 – 16 – 4 Ug = 1,1 W/m2K, Rw=30dB, TGI hőkeret.

 

Szerelés

A szerződés aláírása után kölcsönös megegyezés alapján a szerelés 7-8 héten belül lehetséges, függően az időjárástól.

 

Garancia

A télikertekre 24 hónapos garancia van.

 

Szerződési feltételek

Minden egyes télikert kivitelezését egy beépítési szerződéssel kell dokumentálni, amelyet mindkét szerződő félnek alá kell írnia.