Télikert

Ha már elképzelte álmai télikertjét és már csak a gondolata pozitív energiával tölti el, akkor itt az ideje, hogy kapcsolatba lépjen velünk.

Elsősorban arról kell döntenie, hogy a télikert milyen célt fog szolgálni. Szolgálhat étkezőként vagy szobanövények, esetleg bizonyos fajtájú kültéri növények helyeként a téli hónapok során. A tervezés egyik feltétele, hogy ismerjük a hő és a nedvesség hatásának változásait.

A légkeringés szintén egy fontos tényező, amely befolyásolja a télikert légkörét. A „természetes szellőzés “ – a levegő áramlását a térben – az ún. kéményhatás okozza. Működési elve, hogy a hideg levegő felmelegszik és fokozatosan felszáll, ezután a télikert felső nyílásain kiszivárog. A keletkezett léghiány által a helyiség alsó részén beszívódik a kinti hideg levegő.

Télikert és annak szerkezete

A télikert konkrét szerkezetének és anyagának kiválasztása függ a télikert belső körülményeitől, kihasználásától, nagyságától és formájától, valamint, de nem utolsósorban az építtető pénzügyi lehetőségeitől. A télikert az egész ház szerves részét kell hogy képezze formailag, színben és anyagának összhangban kell lennie a többi ablakkal, ill. nyílászáróval. Az üvegezett részeknél ugyanolyan anyagok állnak rendelkezésre, mint az ablakkeretek esetében – választhat alumínium, acél és műanyag közül. Az egyes anyagok szerkezeti tulajdonságain kívül fontos tényező azok hőszigetelő képessége. A műanyag szerkezetek kiváló hőszigetelők, igénytelen a karbantartásuk és árban is előnyösek. Kisebb azonban a tartósságuk és statikai lehetőségeik is korlátozottak. A Techcon-SK s.r.o. együttműködik az angol Ultraframe vállalattal, aki vezető szerepet tölt be a télikertek gyártásában. Ez a vállalat az évek hosszú során tökéletesítette a műanyag profilok hőszigetelési tulajdonságait az alumínium profilok megfelelő statikai lehetőségeivel. Az alumínium szerkezetek a legszilárdabbak, lehetővé teszik nagy, üvegezett felületek érvényesülését. A speciális formázás, a profil anyagainak elegye a megszakított hőhíddal javítja a fémszerkezetek hőszigetelési tulajdonságait, ezért univerzálisan használhatóak az üveget használó építkezéseknél.

A télikertek anyag és formai megoldása kimeríthetetlen. Azonban a minőségi, üvegezett melléképület standard ár feletti. Döntéshozatalkor a legfontosabb tényező, hogy milyen célt fog szolgálni a télikert.

Valósítsa meg elképzeléseit és célja elérésnek érdekében tegyen egy lépést előre. A Techcon-SK spol.s r.o. segít abban, hogy télikertjében a meghitt nyári vagy a téli estéken kellemesen teljen a pihenés.

Lépjen velünk kapcsolatba a +421 917 124 289 telefonszámon, ahol Kása Zsolt ügyvezetö igazgató szívesen válaszol bármilyen műszaki vagy más jellegű kérdésére.